tisdag 18 juli 2017

En LP som studentprojekt

Crucible record 2 är en märklig skiva. Den är inspelad på Earlham College i Richmond Indiana i USA. Den består av verk framförda eller både komponerade och framförda av studenter vid colleget. Det finns flera skivor kopplade till colleget och det här är den andra och den är utgiven 1972.

Skivan inleder med tre traditionella folksånger i brittisk ålderdomlig stil, The blacksmith, Lark in the morning och Mattie groves. De framförs av Alan Rice på gitarr och sång inför publik.

Nästa tre låtar är skrivna av Steve Marks och framförs av i tre konstellationer med Steve Marks på sång och gitarr med flera. De verkar också framföra live inför publik. Home är en mer amerikansk akustisk folkrock med fiol och en behaglig melodi. Rainy day har en del piano och är lite långsammare i stilen, mer åt en popbetonad stil. Fortfarande en ärlig framtoning. D invention for Susan framförs med dubbla gitarrer, är instrumental och ungefär 30 sekunder lång.

Andra sidan inleds med någon sorts elektronisk konstlåt som heter Einspritzer som är komponerad av Richard Billington och Jeff Goodman.

De följande tre låtarna är skrivna av Charlie Bleak och framförs av bland andra Charlie Bleak på sång och gitarr. Tyvärr är Beverly D'Angelo inte med här. Letters har en fin melodi med en rik ljudbild i snäll framtoning. Waiting game fortsätter i samma stil med en extra finess i form av stämsång och flöjt. Never you mind har lite bongotrummor i kompet och en fortsatt snäll och melodiös pop.

A green and special place är skriven av Janet Erickson liksom efterföljande låt No spinach. Den första är en ålderdomlig folksång stilmässigt medan den andra är mer en barnlåt eller en del i en musikal. Ted Watt sjunger.

Lady in waiting skriven och framförd av Charles Coe avslutar skivan. Den inleder med en nästan sökande flöjt annars har den stilen av en singer songwriter ballad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar