lördag 11 augusti 2012

Fullt ös medvetslös

John Cippolina gitarristen i Quicksilver Messenger Service på bland annat deras första och deras andra lp hoppade av 1971. Han bildade då gruppen Copperhead som kom med sin första och enda platta 1973. Cippolina själv spelade gitarr, Gary Philippet bidrog på gitarr och sång, Jim McPherson på piano och sång samt bas, Hutch Hutchinson på sång och bas, och David Weber på trummor.

Tyvärr så har musiken på skivan inget med Quicksilver Messenger Service musik att göra. Det här är musik i ett enda tempo utan något temperament. Bara fullt ös medvetslös. Inga episka jam. Sen är produktionen väldigt modern.

Skivan inleder med Roller derby star en snabb och positivt laddad låt. Party. Man hör lite virtuosa gitarrsolon och trumsmattrande på två ställen i låten.

Kibitzer inleder lovande med lite enslig gitarr. Trumkompet har lite Bo Diddley över sig. Tyvärr så låter sångaren som någon som sjunger en polerad modern hårdrockslåt.

A little hand är en skön avslappnad och avskalad låt med lite piano. En del bra countryrockig gitarr. Sångaren låter alldeles för modernt uttryckslös.

Kamikaze börjar med lite japanska toner sen blir det partyhårdrock. Rösten som sjunger låter distad ibland eller så har de gjort en medveten förvrängning? Kokar upp en del ursinnig gitarr mot slutet innan musiken tystnar i en explosion.

Andra sidan inleder med Spin-spin som en del bra gitarr. Men i det stora hela tunggungande partymusik.

Pawnshop man är också en ganska slätstruken hårdrockslåt. Den har vissa passager av bra gitarr.

Wing-dang-doo fortsätter i samma stil. Väldigt anthemiska gitarrljud.

They're making a monster har fina plinkande känsliga gitarrljud som övergår i tyngre ljud. Men grundkompet är lite för mycket fullt ös medvetslös. Sånginsatsen har för mycket modern hårdrockspop över sig.

Kan tyvärr inte rekomendera den här skivan. Trots enskilt bra delar så lyfter det aldrig. Mycket på grund av dålig producering. Cippolina medverkade på fler skivor senare under 70-talet som jag säkerligen kommer att åtvända till här på Dagens album.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar